IJsbaan Haarlem

 

Het evenement Horses On Ice, welke voor het eerst werd georganiseerd in 2006, was voor iedereen een novum. Organisatie, ruiters en publiek, niemand wist wat hen te wachten stond want nog nooit eerder had in Nederland zo'n ijswedstrijd plaatsgevonden.
Paarden en ijs gaan volgens Hollandse nuchterheid eigenlijk niet samen maar daar denken ze, hoe noordelijker je komt, toch genuanceerder over.
In Friesland hebben ze al de traditie om in strenge winters met Friese paarden en slede over het ijs te sjezen en nog verder noordelijker, richting IJsland, is het ijsrijden eerder regel dan uitzondering. Waarom niet in Haarlem, zo moeten ze gedacht hebben.

 

De samenwerking tussen IJsbaan Haarlem en de organisatie van Horses On Ice is ontstaan in 2005. Inmaart 2006 was er al de primeur van dit prachtige evenement. Meer zouden er volgen.
De ingredi├źnten voor succes waren immers aanwezig. Een mooie accommodatie, ijs, spanning, competitie, sport, evenement, welzijn, sensatie, sportiviteit, show, snelheid, gezelligheid etc.

 

Het evenement staat garant voor spektakel. Aan de IJslandse paarden zal het niet liggen, zeker op het ijs onderscheiden zij zich van de gewone paarden.

 

Wij van IJsbaan Haarlem zijn wederom zeer verheugd samen met de organisatie van Horses On Ice dit mooie evenement te mogen organiseren, op het mooie complex van IJsbaan Haarlem. 

Deze ijssport is net als IJsbaan Haarlem, meer dan schaatsen.

 

 

Rob Kleefman