Paarden opvang Amsterdam

zaterdag 16 maart 2013
Paarden opvang Amsterdam
Stichting paardenopvang Amsterdam zal dit jaar aanwezig zijn tijdens Horses On Ice om hun organisatie meer naamsbekendheid te geven.

Sinds 2004 worden er door deze stichting paarden in nood opgevangen die nergens anders terecht kunnen.
Naast het bestuur van de stichting is er iedere dag een team vrijwilligers aanwezig om alle dagelijkse taken te vervullen.

Het werken met paarden die een fysieke aandoening of een gedragsprobleem hebben vereist een flexibele aanpak. Iedere dag opnieuw moet er gekeken worden naar inspanningstolerantie van het paard. Een belangrijk criterium voor het plaatsen van een paard op de opvang, is dat het dier pijnvrij is. Een paard mag niet onnodig pijn lijden. Helaas kan dit resulteren in het maken van moeilijke keuzes. Zij proberen altijd voor de paarden met aandoening een oplossing op maat te bedenken. Bijvoorbeeld speciaal hoefbeslag of trainingsmethode.

Het doel van de stichting is om de afgedankte paarden na intensieve zorg en training te herplaatsen. Dit geldt alleen voor de paarden die nog vitaal genoeg zijn om een verandering te ondergaan. Een verhuizing naar een nieuwe eigenaar wordt daarom goed overwogen.
Paarden opvang Amsterdam is geen rusthuis maar een opvangplek, welke geen subsidie ontvangt maar volledig afhankelijk is van donateurs.

Meer informatie over de stichting is hier terug te vinden.
Maar loop vooral ook even langs bij hun stand!